رئیس کمیسیون اقتصادی:
جنگ اقتصادی در حال از دست دادن کارکرد خود است
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: مواجهه نظامی با ایران این یک بلُف سیاسی است و آمریکایی ها اگر روزی بخواهند دست از پا خطا کنند، می دانند تمام منافعشان در منطقه از بین می رود.
به گزارش راهبرد معاصر ، محمدرضا پرابراهیمی با اشاره به اقدامات آمریکایی ها علیه جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: امریکایی ها از سال ۹۰ برنامه جدیدی تحت عنوان تحریم های هوشمندانه علیه کشور ما در دستور کار قرار دادند و با توجه به این قضیه تصور می کردند با این تحریم ها، ایران از پای در می آید و در اظهارنظر اولیه اوباما بعد از تصویب این تحریم ها عبارت «تحریم های فلج کننده» به کار برده شد که در بازه زمانی حداکثر ۶ ماهه ایران را از پای در می آرود.
وی با اشاره به اینکه از سال ۹۰ با ادبیات جدیدی از تحریم آشنا شدیم، افزود: کشور ما از ابتدای انقلاب اسلامی با تحریم های مختلفی مواجه بوده اما در سال ۹۰ توسط گروهی متخصص از اقتصاددان و افراد امنیتی تحریم های جدید برنامه ریزی شد و طراح این تحریم ها «ریچارد نفیو» نویسنده کتاب هنر تحریم ها معتقد بود اگر با رویکرد برنامه ریزی دقیق و کاملا مبتنی بر مطالعات مالی و اقتصادی بنگاه ها، وزارت خانه ها و بخش خصوصی ایران عمل کنیم، این کشور ظرف ۶ تا ۹ ماه از نظر اقتصادی ساقط می شود.
پورابراهیمی تصریح کرد: البته مشکلاتی برای اقتصاد ما به وجود آمد و هزینه هایی دادیم اما نه تنها فلج نشد بلکه اقتصاد ما محکم به مسیر ادامه داد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: با روی کار آمدن ترامپ ادبیات آمریکا درخصوص تشدید تحریم های اقتصادی با ادبیات گستاخانه همراه شد و به حدی شد که براساس تحلیل ها پیش بینی شد شوک ارزی که آغاز آن را در سال ۹۶ شاهد بودیم، در سال ۹۷ به فروپاشی ایران منجر می شود. این موارد نشان می دهد دشمن تمام تلاش و هر چه در بضاعتش بوده را به کار گرفته و در دوره جدید کشورهای خائن منطقه را در حیطه عمل خود قرار داده و کشورهای عربی را با پول نفتشان به جنگ اقتصادی با ایران آورده اند.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همه این مسائل نشان می دهد علی رغم تمام تلاش و پیش بینی آنان ایران با اقتدار جلو می رود، افزود: البته هزینه های سنگینی بر ما تحمیل کردند که بخشی از آن به دلیل سوءمدیریت در داخل کشور و به ویژه در نیمه اول سال ۹۷ و سیاست غلط ارزی بود که اگر درست عمل می شد این تبعات کمتر بود.
پورابراهیمی اظهار کرد: به دلیل تصمیمات غیرتخصصی و غیرکارشناسی در کشور، هزینه ایجاد شد و در جریان تحریم ها، مسائل را تشدید کردند.
وی تصریح کرد: آمریکا از برجام خارج شد اما جمهوری اسلامی با این فضای ایجاد شده با مقاومت بیشتر و قدرت و توان برای عبور از تحریم های جدید تلاش می کند و امریکا دید تحریم ها کارسازی خود را در حوزه اقتصادی دارد از دست می دهد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اخیرا وزیر خزانه داری آمریکا و همچنین نویسنده کتاب هنر تحریم ها اظهارنظر کردند که جمهوری اسلامی در بازه زمانی کوتاه مدت چندین ماهه از این تحریم ها عبور می کند و دیگر هیچ قدرتی نمی تواند هیچ تحریم اقتصادی علیه ایران انجام بدهد.
پورابراهیمی با اشاره به اینکه همین افراد تاکید دارند باید تحریم ها را کاهش بدهیم تا ایران با شرایط تحریم انطباق پیدا نکند، تصریح کرد: با این شرایط، ادبیات آمریکایی ها تغییر کرده و سراغ ادبیات جنگ آمده اند و ارسال ناو جنگی به نظر ما نشان از ضعف امریکاست و نشان اقتدار نیست. زیرا اگر توان لازم را داشتند در جنگ اقتصادی می گفتند نیاز به جنگ نظامی نداریم.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: اظهارنظر امریکایی ها در تغییر ادبیات مواجهه با ایران از اقتصادی به نظامی یعنی کارسازی جنگ اقتصادی خاتمه یافت.
وی افزود: در حوزه نظامی آمریکایی ها یک دهه قبل اعلام کردند نمی توانیم مواجهه کنیم و امروز ایران به مراتب قدرتمندتر شده است.
پورابراهیمی با اشاره به اینکه آمریکا جنجال تبلیغاتی علیه ایران به راه انداخته که بیشتر ایجاد رعب و وحشت در منطقه باشد، تصریح کرد: ما در دفاع مقدس که همه دنیا پشتیبان صدام بود، یک وجب از خاک کشور را به دشمن ندادیم و موفقیت های زیادی به دست آوردیم و امروز ایران در اوج اقتدار نظامی است و نه تنها از خود صیانت می کند بلکه معادلات نظامی در عراق، سوریه و ... را تحت تاثیر قرار داده است.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مواجهه نظامی با ایران این یک بلُف سیاسی است و امریکایی ها اگر روزی بخواهند دست از پا خطا کنند، می دانند تمام منافعشان در منطقه از بین می رود و امریکا حتی اگر بخواهد جنگی راه بیندازد هزینه های سنگینی می دهد لذا طبق فرموده مقام معظم رهبری، آنها جرات و جسارت ورود به جنگ با ما را ندارند. ضمن اینکه جنگ اقتصادی در حال از دست دادن کارکرد خود است.
منبع : ایسنا